کاهش وزن و تقویت مغز با بادام

بادام همچون گردو و پسته ازجمله آجیلهای خوشمزهای است که اتفاقا خواص بسیاری هم برای سلامتی دارد. متخصصان تغذیه همگی توافق دارند که مصرف بادام برای همه افراد مفید و مناسب است برای همین مصرف آن مدام توصیه می شود.
بادام درختی منبع غنی فیبر و پروتئین است و موا مغذی همچون ویتامین E، سلنیوم، زینک، کلسیم، منیزیوم و ویتامینهای B. را از جمله بیوتین و اسید فولیک را در خود دارد. طعم بادام از شیرین تا تلخ قابلتغییر است. این آجیل خوشمزه، خواص درمانی زیادی نیز دارد که در ادامه به برخی از خواص بادام اشاره خواهیم کرد.
پیشگیری از پوکی استخوان
بادام منبع بینظیری از ویتامینها، مواد معدنی و مقدار زیادی فسفر است. فسفر مجود در بادام تأثیر چشمگیری روی قدرت و دوام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان در سنین بالا جلوگیری میکند.
کاهش وزن با خوردن روزانه بادام
بر خلاف تصور بادام با این حجم از چربی که دارد، سبب افزایش وزن نمیشود. اسیدچرب غیراشباع موجود در بادام در کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری مؤثر است. بر اساس گزارشهای علمی و ثابتشده، مصرف روزانه ۵۵ گرم آجیل از جمله بادام نه تنها خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد بلکه از افزایش وزن و چاقی افراد نیز پیشگیری میکند. وقتی فردی هر روز بادام را به عنوان میان وعده مصرف کند، با احساس گرسنگی خود مبارزه کرده و در نتیجه از مصرف غذای اضافی و چاق شدن پیشگیری خواهد کرد.
پیشگیری از سرطان
بادام ها حاوی نوعی ویتامین هستند که با سرطان مبارزه می کنند. بادام باعث عبور راحت غذا از لولهی گوارش و درنتیجه پیشگیری از سرطان روده بزرگ میشود.
پیشگیری از دیابت
مصرف روزانه بادام افزایش ناگهانی سطح گلوکز و انسولین بعد از مصرف وعدههای غذایی را کاهش میدهد. مصرف بادام در جلوگیری از تغییرات خطرناک قند خون مؤثر است.
بارداری سالم
بادام یکی از مغزهای حاوی اسیدفولیک است که از برخی نقصهای هنگام تولد در نوزادان جلوگیری میکند. مصرف اسیدفولیک در زنان باردار با تجویز پزشک انجام میشود که بادام به علت دارا بودن مقادیر بالای این اسید میتواند مادر را از مصرف این قرصها معاف کند.
تقویت مغز
بادام حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی است که وجود آنها برای بهبود عملکرد مغز بسیار ضروری است. از جمله میتوان به ویتامین E، اسید فولیک و اسیدهای چرب غیر اشباع اشاره کرد. همچنین بادام دارای l-carnitine است که برای حفاظت از نورونهای عصبی بسار مفید است. برخی مطالعات علمی مدعی هستند که مصرف بادام به تقویت قدرت حافظه نیز کمک شایانی میکند.
کاهش التهاب
بادام دو نوع اسید چرب بسیار مهم یعنی لینولئیک و لینولنیک اسید دارد. این اسیدهای چرب به کاهش التهابات موجود در بدن که افراد زیادی از آن رنج میبرند، کمک میکند.
کاهش کلسترول
افرادی که بادام مصرف می کنند ، ۴۴ درصد نسبت به بقیه کلسترول کمتری دارند. میان وعده حاوی بادام به سیر نگه داشتن شما کمک می کند و قند خون را تنظیم خواهد کرد و در نتیجه از اشتهای بیش از حد شما می کاهد.
متعادل شدن سطح باکتری در روده
بادام می تواند باکتری های موجود در سیستم گوارشی را از بین ببرد و باکتری های مفید را متعادل کند. به میکروبهایمفید روده میکروبیوم میگویند که مصرف بادام باعث تقویت آنها و سلامت روده میشود.
افزایش انرژی بدن
وجود منیزیم، مس و ریبوفلاوین موجود در بادام به تولید انرژی و افزایش سرعت سوخت و ساز بدن کمک شایانی میکند. اگر در روز تحرک لازم را دارید، چند عدد از این آجیل خوش طعم میتواند نیاز بدن شما را تأمین کند.
داشتن پوستی شاداب و زیبا
امروزه خواص بادام برای مراقبت از پوست بهخوبی شناخته شده است. معمولا برای ماساژ نوزادان از روغن بادام استفاده میشود. شیر بادام بهخاطر تأثیرات مثبتی که روی پوست دارد، معمولا در بعضی از سوپها مصرف میشود.
بهتر است بادام را خام مصرف کنید تا از شوری آن جهت جلوگیری از فشار خون در امان باشید. همچنین بهتر است پوست نازک بادام را نکنید و بادام را با پوست نازک آن میل کنید، زیرا این بخش از بادام سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی بوده و خواص ضدویروسی و ضدالتهابی فوق العاده ای دارد.